Maak je
badkamer
plastic vrij!

Wat maakt deze bar anders dan de gewone shampoo bar?

– Zeer zacht
– Zonder zeep
– Niet alkalisch
– Fantastisch voor huid & haar
– 100% natuurlijk
– Cosmos certified

100%natural
logo_cosmos

Nieuwe
Solid bars!

Solids!

Ze zijn in opkomst en de plasticvrije badkamer komt steeds dichterbij en dat is fantastisch! Maar niet alle solids zijn goed voor jou en het milieu. Wil je zeker weten dat niet alleen de verpakking van jouw solid plasticvrij is? Kies dan voor een Solid met COSMOS of Natrue Certificering zodat je zeker weet dat er ook geen microplastics in jouw solid zitten.

Microplastics zijn stukjes plastic kleiner dan 5 millimeter, vaak zó klein dat ze niet meer zichtbaar zijn voor het blote oog. Nanoplastics zijn zelfs onder de modernste microscopen nauwelijks te zien.

[read more]

Microplastics hebben vaak een zeer essentiële functie in cosmetica. In bijvoorbeeld anti-zonnebrandmiddel kunnen microplastics ingezet worden om het middel waterresistente eigenschappen te laten hebben. Andere voorbeelden zijn een betere afzetting van verzorgende ingrediënten op de huid en/of het haar. Of viscositeitscontrole (dikheid), zodat consumenten het product correct kunnen doseren en aanbrengen zonder al te veel shampoo te gebruiken.

Sinds de oprichting van Erica in 1973 zijn wij tégen het gebruik van microplastics en maken wij 100% zuivere natuurcosmetica. Wij gebruiken uitsluitend bestanddelen van natuurlijke oorsprong, dus geen microplastics, maar ook geen minerale oliën, siliconen en synthetische conserveermiddelen.

Onze verzorgingsproducten zijn gecontroleerd en gecertificeerd door COSMOS, de certificerende partij voor natuurcosmetica. De bestanddelen van onze verzorgingsproducten en dus ook van onze solids, zijn van nature biologisch afbreekbaar.

Want plastic wil je niet op je huid, in je lichaam en ook niet door gebruik het milieu in spoelen, waardoor het in onze voedselketen terecht komt!

[/read]

Vakantie deal t/m 31-juli-2021

Of
stel je eigen pakket samen

Starter pakket
€14,95

Compleet pakket
keuze
GRATIS VERZENDING!

Famillie pakket
€24,95

Familly pack
GRATIS VERZENDING!