Maak je
badkamer
plastic vrij!

Zeg
NEE
tegen
plastic!

Microplastics
[read more]

Microplastics zijn stukjes plastic kleiner dan 5 millimeter. maar vaak zó klein dat ze niet meer zichtbaar zijn voor het blote oog. Nanoplastics zijn zelfs onder de modernste microscopen nauwelijks te zien.

Microplastics hebben vaak een zeer essentiële functie in cosmetica. In bijvoorbeeld mascara kunnen microplastics ervoor zorgen dat de mascara niet van de wimpers valt, in anti-zonnebrandmiddel kunnen microplastics ingezet worden om het middel waterresistente eigenschappen te laten hebben. Andere voorbeelden zijn een betere afzetting van verzorgende ingrediënten op de huid en/of het haar. Of viscositeitscontrole (dikheid), zodat consumenten het product correct kunnen doseren en aanbrengen zonder al te veel shampoo te gebruiken of de shampoo door hun vingers te laten glijden onder de douche.

Sinds de oprichting van Erica in 1973 zijn wij tegen het gebruik van microplastics en maken wij 100% zuivere natuurcosmetica. Wij gebruiken uitsluitend bestanddelen van natuurlijke oorsprong, dus geen microplastics, maar ook geen minerale oliën, siliconen en synthetische conserveermiddelen.

Onze verzorgingsproducten zijn gecontroleerd en gecertificeerd door COSMOS, de certificerende partij voor natuurcosmetica. De bestanddelen van onze verzorgingsproducten zijn van nature biologisch afbreekbaar.

Want plastic wil je niet op je huid, in je lichaam en ook niet door gebruik het milieu in spoelen, waardoor het in onze voedselketen terecht komt.

Wil je weten of de verzorgingsproducten die je in je badkamer hebt staan microplastics bevatten? Controleer dan jouw eigen cosmeticaproducten met de Beat the Micro Bead app van de Plastic Soup Foundation.

Of eenvoudiger, kies voor gecertificeerde natuurcosmetica met een COSMOS of Natrue certificering. [/read]